Project Description

Inbetween Realities 2015 – ongoing

I fotoserien Inbetween Realities arbejder Isis Meander med det eksproprierede militære øvelsesområde omkring Oksbøllejren ved Vestkysten. Fotografiernes motiver har en helt speciel stemning af forladthed og råhed.
Udstyret med et Holga fotograferer Isis Meander de spor og ændringer, der sættes i naturen af det menneskeskabte. Med sine registrerringer af fysiske kendemærker, spor og forandringer indfanger hun også de symbolske konnotationer i det militære landskab. I de ti fotografier ses et hedeområde, som både fremstår smukt, råt og med partikulære kendetegn fra et militærområde. Der er efterladte huse, indhegninger og kørespor i grøftekanten.
Husene fremstår med blændede vinduer og viderebringer en ubestemmelig mystik og uhygge til stedet. Ved første øjekast ser man ikke de tillukkede og blændede vinduer, men ved nærmere eftersyn og tilsammen med de andre fotos i serien skabes en sammenhæng, hvor det mennesketomme og urovækkende melder sig.
Isis Meander arbejder ofte med et særligt nærvær i form af hendes evne til at opfange stedets stoflighed som for eksempel ved at skildre den hårde og krakelerede asfalt, der står i kontrast til den lave blide sol, der fylder himlen og vejen med varme. Eller når man nærmest kan fornemme fugten i græsset og høre stilheden op mod de stringente rækker af hvide tillukkede dannebrogsvinduer. Sanseligheden kombineret med fraværet af mennesker understreger den iscenesatte kulisse, hvor militær virkelighed mødes med Vestjyllands natur og indkredser netop den paradoksale stemning omkring området, som Isis Meander har været draget af.
Pressemeddelelsen er forfattet af Mag.Art i Kunsthistorie, Natalia Gutman